De crypto informatie website

Wat is Zilliqa Coin (ZIL)?

Wat is Zilliqa Coin

De eigen cryptocurrency van de Zilliqa blockchain heet Zilliqa coin. De Zilliqa blockchain maakt gebruik van een nieuw consensus proces en richt zich op sharding technologie. Lees verder om meer te begrijpen over dit initiatief.

Beschrijf Zilliqa. (ZIL)

Beschrijf Zilliqa

Een blockchain platform voor slimme contracten is bekend onder de naam Zilliqa. Sharding is een mechanisme dat Zilliqa gebruikt om het aantal transacties dat tegelijkertijd kan worden verwerkt te verhogen.

Daarnaast maakt Zilliqa gebruik van een nieuwe consensustechniek waarbij proof-of-work en Practical Byzantine Fault Tolerance (PoW en pBFT) worden gecombineerd.

De Zilliqa munt, vaak bekend als ZIL, is de eigen cryptocurrency van de Zilliqa blockchain. Voor blockchain-transacties wordt ZIL gebruikt als betaling. De nodes die de berekeningen uitvoeren die nodig zijn om de blockchain te laten draaien, worden beloond met deze vergoedingen.

De oprichters van het initiatief waren een groep academici van de National University of Singapore, die het in 2017 lanceerden. Om de voortgang van het Zilliqa-project te overzien, richtte het team later een bedrijf op genaamd Zilliqa Research.

Hoe gebruikt u Zilliqa?

Hoe gebruikt u Zilliqa

Om het aantal transacties dat per seconde kan worden bevestigd te verhogen, maakt Zilliqa gebruik van sharding. De blockchain maakt ook gebruik van een nieuwe consensusmethode. Hieronder worden deze ideeën in iets meer detail beschreven.

Sharding, Zilliqa

De saldi en transactiegeschiedenissen van een groep rekeningen worden bijgehouden in een blockchain. Een groot aantal afzonderlijke computers (nodes genoemd) die deze informatie delen, moeten het eens zijn over alle bijzonderheden. Alle nodes bepalen eerst of een nieuwe transactie frauduleus is alvorens deze toe te voegen aan hun kopie van het record.

Het is mogelijk om dit record op te splitsen in kleinere, gemakkelijkere brokken die sneller kunnen worden toegevoegd. Een shard is een klein stukje van het grotere record.

Elke shard krijgt een groep nodes toegewezen, die dezelfde functies – toevoegen en verifiëren van nieuwe transacties – uitvoeren als voorheen. Een andere groep nodes voegt de records van elke shard op regelmatige basis samen om de gegevens te verenigen alvorens ze opnieuw te sharden.

Shards stellen het netwerk in staat effectief toegang te krijgen tot saldi en transactiegegevens zonder dat elk knooppunt gedwongen wordt een enorme kopie van het volledige record op zichzelf bij te houden. De nodes beheren alleen de shard waaraan zij zijn toegewezen.

Zilliqa-overeenkomst

Onafhankelijke nodes kunnen het eens zijn over dezelfde “waarheid” via een blockchain consensus proces. Identieke saldi en transactiegeschiedenissen voor elke rekening op de blockchain, om het anders te zeggen.

Consensus kan veel verschillende vormen aannemen, maar ze functioneren allemaal door het moeilijk of duur te maken voor één knooppunt (of een kleine groep knooppunten) om de rest van het netwerk over te halen frauduleuze transacties te accepteren.

Zonder een gecentraliseerde autoriteit stelt consensus alle partijen in staat om goed gedrag te handhaven.

Proof-of-work (PoW) en Practical Byzantine Fault Tolerance worden gecombineerd in Zilliqa’s nieuwe consensusproces (pBFT).

Omdat het veel rekenkracht zou vragen, maakt PoW het uitdagend om andere nodes te misleiden. Alleen als het het eerste record (blok) was dat werd voorgesteld, wordt het nieuwe record (blok) toegevoegd. Een prijs in ZIL wordt gegeven aan het eerste knooppunt dat met succes een nieuw blok voorstelt.

Aangezien elk knooppunt moet overeenstemmen om het nieuwe blok te kunnen toevoegen, maakt pBFT het moeilijk om andere knooppunten te misleiden.

Het zou onmogelijk zijn om valse transacties toe te voegen zonder gelijktijdig elke node te controleren. Een klein deel van de blokbeloning gaat naar elke node die deelnam aan de unanieme beslissing.

Volgens het Zilliqa-team leveren PoW en pBFT samen een veilig systeem op dat delven met minder dure computers mogelijk maakt. De pBFT component betekent dat het verkrijgen van een beloning niet alleen afhangt van het hebben van de snelste computer.

Basiskenmerken van Zilliqa

Blockchain voor slimme contracten, Zilliqa. Ontwikkelaars kunnen nu gedecentraliseerde applicaties (dApps) maken die met Zilliqa werken.

De kenmerken van Zilliqa zijn als volgt:

Goedkope kosten – Sharding maakt een hoog volume aan transacties per seconde mogelijk, wat resulteert in een lage kostprijs per transactie.

Sharding maakt de blockchain ook schaalbaar, waardoor de capaciteit kan worden verhoogd wanneer meer gebruikers hem beginnen te gebruiken.

Kosteneffectief delven – Omdat pBFT unanimiteit vereist, kan zelfs hardware met een lagere verwerkingskracht deelnemen aan de blokbeloning. Doordat een node een beloning kan ontvangen zelfs als het nooit als eerste een blok voorstelt, is het delven van ZIL nu kosteneffectiever.

Gebruik voor Zilliqa munten

Op de Zilliqa blockchain worden transacties gefinancierd met Zilliqa munten. Om Zilliqa munten te gebruiken, net als elke andere cryptocurrency, heeft u een crypto-portemonnee nodig die compatibel is met Zilliqa.

U kunt uw ZIL opslaan, overdragen en zelfs inzetten met behulp van meer dan een dozijn verschillende software- en hardware-portemonnees.

Hieronder vindt u slechts enkele van de wallets die compatibel zijn met ZIL:

Trust Wallet, Atomic Wallet, Ledger (hardware), en ZilPay.

Papieren of software wallets zijn over het algemeen minder veilig dan hardware wallets, die ook duurder zijn. Een betrouwbare hardware wallet is een goede investering in de veiligheid van uw crypto assets als u zich er een kunt veroorloven.

Veel cryptocurrency wallets werken met verschillende blockchains. Vanwege deze compatibiliteit kunt u een grote verscheidenheid aan munten, tokens en andere activa opslaan zonder dat u talrijke wallets hoeft te beheren.

ZIL wordt automatisch gebruikt als betaling voor transacties op de Zilliqa blockchain.

De rekening van waaruit de transactie wordt verstuurd moet een beginbalans van ZIL hebben die niet nul is.

Uw portemonnee software zal u laten weten hoeveel ZIL de transactie zal kosten en hoeveel het zou kosten in USD voordat u de transactie bevestigt.

Het zal even duren voordat de transactie op de blockchain wordt gezet nadat u deze heeft bevestigd.

Zilliqa munt: Voor- en nadelen

ZIL, of Zilliqa munt, heeft verschillende voordelen en nadelen waar gebruikers en eigenaars zich bewust van moeten zijn. Hieronder vindt u een samenvatting van hen.

Voordelen

Lage prijs – In december 2021 kost 1 ZIL minder dan 0,10 USD, wat aangeeft dat er een kans is op winst als Zilliqa veel gebruikers aantrekt en de vraag naar Zilliqa munten stijgt.

Stake-able – ZIL kan worden gestaked (met behulp van een crypto-portemonnee die compatibel is met Zilliqa), zodat u meer ZIL kunt verdienen terwijl u de munt houdt.

Ondersteuning voor wallets – Meer dan een dozijn cryptocurrency wallets, waaronder bekende merken als Ledger en Trust Wallet, zijn Zilliqa-compatibel.

Nadelen

Nieuwheid: Vergeleken met bijvoorbeeld Ethereum, is Zilliqa een aanzienlijk recenter project. Dit impliceert dat, als het ooit gebeurt, de wijdverspreide adoptie vrij geleidelijk kan zijn. Het kan gevaarlijk zijn om in ZIL te investeren in de hoop dat de waarde zal stijgen naarmate meer mensen het gaan gebruiken.

Beschikbaarheid: ZIL is momenteel niet genoteerd op een significante in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisselingen, terwijl het toegankelijk is op buitenlandse platforms zoals Binance en liquid.com.

Laatste reflecties

De native token die op de Zilliqa blockchain wordt gebruikt, heet Zilliqa coin (afgekort ZIL). Om het volume van transacties dat de blockchain kan ondersteunen te vergroten, maakt Zilliqa gebruik van sharding technologie. Op de Zilliqa blockchain wordt computerkracht gekocht met behulp van Zilliqa munten.

Andere Cryptocurrencies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Michiel Bouma
Michiel Bouma

Michiel Bouma is een cryptocurrency expert en consultant. Hij herkende de kans in cryptocurrency vroeg in zijn carrière en is er sinds 2017 in geïnvesteerd. Zijn passie leidde hem ertoe om full time crypto te gaan.

ABOUT AUTHOR
Tom Caestecker
Tom

Sinds 2016 ben ik alleen nog maar bezig met blockchain technology. Daarom wil ik mijn research neerpennen op deze blog. 

RECENT POSTS
ADVERTISEMENT