De crypto informatie website

IOTA is het eerste open-source gedistribueerde grootboek dat ontwikkeld wordt om het Internet der Dingen van de toekomst mogelijk te maken.

Het doel van IOTA is een systeem te bouwen waarin machines middelen en diensten met elkaar kunnen verhandelen.

De Tangle netwerkstructuur wordt door IOTA gebruikt.

Netwerkgebruikers die hun eigen transacties geauthentiseerd willen hebben, keuren IOTA transacties goed.

De grondbeginselen van IOTA komen in deze les aan de orde.

Het begin van IOTA

Het begin van IOTA

IOTA is een van de populairste cryptocurrency projecten, zoals je leerde in les 17 van het Beginnersdeel van de Bitpanda Academie. De technologie gaat uit van de veronderstelling dat de Wet van Moore, die stelt dat de prestaties van computers en technische snufjes elke 18 maanden verdubbelen, zijn grens bereikt heeft. De behoefte aan computers daarentegen blijft stijgen.

Het belangrijkste doel van IOTA is een omgeving te scheppen waarin machines onderling middelen en diensten kunnen verhandelen zonder dat er een derde partij aan te pas komt.

Het IOTA project is ’s werelds eerste open-source distributed ledger, ontworpen om de toekomst van het Internet der Dingen aan te drijven. Het doel is om onderling verbonden computers in staat te stellen autonoom transacties te verrichten in een betrouwbare en veilige omgeving, zonder kosten en zonder de noodzaak van interactie tussen mensen.

Het overkoepelende doel van het project is een omgeving te scheppen waarin machines onderling middelen en diensten kunnen verhandelen zonder dat tussenkomst van derden nodig is, zoals in slimme huizen en slimme stadstechnologie.

De Kluwen

De Tangle is het protocol dat ten grondslag ligt aan het IOTA netwerk. Het werd gecreëerd als alternatief voor en vooruitgang op de traditionele blockchain architectuur, die volgens de IOTA oprichters niet voldoet aan de schaal-, snelheids-, en kostenbehoeften van het snel groeiende aantal apparaten van het Internet of Things.

De Tangle is een open-source gedistribueerd grootboek dat de keten en blokken mist die er een blockchain van maken. IOTA Tangle, in het bijzonder, probeert gebruik te maken van de volledige gegevensstructuur, die gebaseerd is op een directed acyclic network (DAG). In zijn huidige vorm is IOTA echter geen gedecentraliseerde munt, omdat de veiligheid van het systeem deels berust op een centrale instantie, de zogenaamde “coördinator”, die naar IOTA beweert ontworpen is als een tijdelijk controlesysteem tot de IOTA adoptie opgroeit.

Informatie kan zich via verschillende knooppunten in een cyclische grafiek verplaatsen zonder ooit twee keer dezelfde knooppunt tegen te komen. Zulke cycli zijn er niet in een acyclische grafiek; in plaats daarvan dubbelt informatie terug naar knooppunten die je al bent tegengekomen. Als de randen van een acyclische grafiek gericht zijn als eenrichtingsstraten, kunnen zich talloze ketens aansluiten, zolang de informatie maar in dezelfde richting wordt gestuurd.

De IOTA Tangle wil gebruik maken van zijn gegevensstructuur door ze in een eenrichtingsstratenpatroon te rangschikken.

De hoekpunten van de structuur lijken niet op computers, maar eerder op de transacties die met elkaar verbonden zijn door zogenaamde edges – zie ze als pijlen. Informatie die eenmaal tussen twee knooppunten gepasseerd is, gaat in een gerichte acyclische structuur geen tweede keer tussen die knooppunten. Topologisch ordenen is de term voor deze vorm van ordening.

IOTA en MIOTA

IOTA en MIOTA

IOTA is de kleinste ondeelbare eenheid van de munt, met een totale voorraad van 2.779.530.283.277.761 tokens die op de ontstaans-transactie voorgedolven en evenredig verdeeld worden in een ICO. Dat wil zeggen, totdat het aantal 0 is, kun je nooit minder dan één IOTA hebben.

Beurzen hanteren de MIOTA schaal, waarbij één MIOTA gelijk is aan één miljoen IOTA, en de prijs van IOTA wordt gewoonlijk in MIOTA gerapporteerd. Bijgevolg is één MIOTA gelijk aan één miljoen IOTA. IOTA kan ook berekend worden in KIOTA, GIOTA, TIOTA, en theoretisch PIOTA.

Andere Cryptocurrencies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Michiel Bouma
Michiel Bouma

Michiel Bouma is een cryptocurrency expert en consultant. Hij herkende de kans in cryptocurrency vroeg in zijn carrière en is er sinds 2017 in geïnvesteerd. Zijn passie leidde hem ertoe om full time crypto te gaan.

ABOUT AUTHOR
Tom Caestecker
Tom

Sinds 2016 ben ik alleen nog maar bezig met blockchain technology. Daarom wil ik mijn research neerpennen op deze blog. 

RECENT POSTS
ADVERTISEMENT