De crypto informatie website

Veel protocollen wedijveren om de eerste te zijn die interoperabiliteit biedt voor het DeFi ecosysteem. Polygon, vroeger bekend als Matic Network, is er een van. Dus, wat is een Polygon precies?

Polygon is een laag-2 Ethereum protocol en raamwerk voor het bouwen van onderling verbonden blockchain ecosystemen dat in 2017 werd uitgebracht.

Ondanks zijn vroege ontwikkeling en rebranding in februari 2021, gebruikt Polygon’s native utility token nog steeds de MATIC ticker. Er is nog geen routekaart die de toekomstige doelen van het bedrijf schetst, maar dat heeft het protocol er niet van weerhouden een populaire keuze te worden onder ontwikkelaars en DeFi gebruikers. Bovendien kan iedereen bijdragen – het Polygon team verwelkomt iedereen die wil meewerken aan code, ideeën, of iets anders dat helpt Polygon’s visie werkelijkheid te maken.

Wat is Polygon Cryptografie en hoe werkt het?

Polygon Crypto is een cryptocurrency die in India ontwikkeld is met het doel Ethereum-compatibele blockchain netwerken te bouwen en te verbinden. Het belangrijkste doel van Polygon crypto is Ethereum op te schalen en de blockchain te beveiligen met Plasma PoS. Polygon kan gekocht worden op Kraken, Bittrex, Bithumb, Bitfinex, en Huobi Global, naast andere cryptocurrency beurzen.

Wat is Polygon’s circulerende voorraad?

Polygon heeft een circulerende voorraad van 6,9 miljard MATIC munten en een totale voorraad van 10 miljard MATIC munten.

Wat is MATIC precies?

MATIC is Polygon’s eigen cryptocurrency of token, die gebruikt wordt om de ontwikkeling van het Polygon netwerk te financieren. Het is de belangrijkste utility token en is gebaseerd op de ERC-20 standaard. Zijn marktkapitalisatie schoot omhoog van US€ 26 miljoen in 2019 tot meer dan US€ 10 miljard in 2021, waardoor het een van de top 100 meest waardevolle cryptocurrencies is.

Je kunt voor staking tokens en transactiekosten betalen met het Polygon matic tokennetwerk. Met andere woorden, de token wordt vooral gebruikt om te stemmen op Polygon Improvement Proposals (PIP’s), in te zetten voor extra beloningen, en gasgeld te betalen om deel te nemen aan het netwerkbestuur. Houders moeten hun tokens als onderpand inzetten om zich aan het netwerk te verbinden en de veiligheid ervan te garanderen, in ruil voor MATIC. Gebruikers die niet willen staken kunnen hun MATIC tokens delegeren aan een andere validator, die deelneemt aan het staking proces en deelt in de staking beloningen.

Oprichters van Polygon

Polygon matic is een samenwerkingsverband waarbij medewerkers van over de hele wereld betrokken zijn. Polygon werd opgericht door Jaynti Kanani, Anurag Arjun, Sandeep Nailwal, en Mihailo Bjelic. Ze werken samen met adviseurs van een aantal prestigieuze bedrijven en stichtingen. EthHub’s Anthony Sassano, Coinbase’s Pete Kim, en de Ethereum Foundation’s Hudson Jameson.

Na de lancering heeft het team zich geconcentreerd op het vormen van partnerschappen met bedrijven als Mogul Productions, Umbria, Atari, en OpenPredict, en op het lanceren van een speculatiemarkt op Polygon. MIH Ventures, Coinbase, en Binance hebben het protocol allemaal gesteund.

Polygon helpt bij de opschaling van welke blockchain?

Polygon werd opgericht om te helpen bij de opschaling van Ethereum, om zo het multi-chain Ethereum ecosysteem te ondersteunen. Polygon gebruikt zijn eigen Proof-of-Stake (PoS) blockchain en Commit Chain Connectivity om Ethereum te helpen schalen. Terwijl het Ethereum ecosysteem wacht op de release van Ethereum 2.0 om de schaalbaarheidsproblemen van het netwerk aan te pakken, heeft Polygon al ingegrepen om Ethereum te helpen schalen.

Wat is de Onderliggende Technologie van Polygon en Hoe Werkt Het?

Polygon is een DeFi ecosysteem waar ontwikkelaars blockchains kunnen maken die interoperabel zijn.

Polygon combineert de beste eigenschappen van het Ethereum netwerk met ETH-compatibele blockchains om een volwaardig multi-chain systeem te creëren dat ontwikkelaars het beste van Ethereum geeft zonder de huidige nadelen, zoals lage doorvoer (schaalbaarheid) en hoge gaskosten. Polygon ambieert “Ethereum’s internet van blockchains” te zijn, een uitgestrekt multi-chain netwerk ecosysteem dat compatibel is met Ethereum en dat ontwikkelaars in staat stelt hun eigen voorgeconfigureerde Ethereum-compatibele blockchain te lanceren.

Ontwikkelaars kunnen een set modules gebruiken om hun blockchains aan te passen en er specifieke taken aan toe te wijzen. Alle met het protocol gemaakte blockchains zijn volledig interoperabel met Ethereum en compatibel met alle bestaande Ethereum gereedschappen, zoals Metamask en MyCrypto.

Wat is het Polygon Building Framework?

Polygon kun je zien als een meerlaagse infrastructuur waarin elk onderdeel een specifiek doel dient: Laag van Ethereum: Staking, finaliteit/controlepunt, geschillenbeslechting, en interoperabiliteit met ETH en Polygon ketens worden allemaal afgehandeld door deze funderende laag, die geïmplementeerd wordt als een set Ethereum slimme contracten.

Beveiligingslaag die naast Ethereum loopt: Dit is een abstracte laag die naast Ethereum loopt. Dit betekent dat een “validators as a service” rol netwerken beschermt door een extra beveiligingslaag toe te voegen.

Netwerk van polygonen

Naast de uitvoeringslaag (hieronder beschreven) is het Polygon Netwerk een vereiste laag. Elk Polygon netwerk heeft zijn eigen gemeenschap, die belast is met het handhaven van lokale consensus, blokproductie, en transactie collatie. Polygon’s blockchain ecosysteem bestaat uit al deze netwerken. Polygon-gebaseerde ketens zijn interoperabel, waardoor ze met elkaar en met het Ethereum mainnet kunnen communiceren via willekeurig doorgeven van berichten. Dapps (gedecentraliseerde toepassingen) kunnen nu met elkaar communiceren via beide protocollen.

Plasma verkooppunt

Polygon maakt gebruik van een aangepaste versie van Plasma (een raamwerk om “child blockchains” te maken, of semi-onafhankelijke ketens die op de Ethereum hoofdketen steunen voor vertrouwen en arbitrage). Om massale schaal naar Ethereum te brengen, heeft deze versie op Proof of Stake gebaseerde zijketens.

Andere Cryptocurrencies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Michiel Bouma
Michiel Bouma

Michiel Bouma is een cryptocurrency expert en consultant. Hij herkende de kans in cryptocurrency vroeg in zijn carrière en is er sinds 2017 in geïnvesteerd. Zijn passie leidde hem ertoe om full time crypto te gaan.

ABOUT AUTHOR
Tom Caestecker
Tom

Sinds 2016 ben ik alleen nog maar bezig met blockchain technology. Daarom wil ik mijn research neerpennen op deze blog. 

RECENT POSTS
ADVERTISEMENT