De crypto informatie website

Wat is Cosmos? (ATOM)

Wat is Cosmos

De basisgids voor kosmologie

Cosmos, door het oprichtersteam een “internet van blockchains” genoemd, wil verschillende cryptocurrency netwerken met elkaar verbinden door middel van open-source tools die transacties tussen hen zullen versnellen.

Deze nadruk op aanpasbaarheid en interoperabiliteit onderscheidt Cosmos van concurrerende inspanningen.

In plaats van de nadruk te leggen op een eigen netwerk, is het doel een ecosysteem van netwerken te creëren die programmatisch gegevens en tokens kunnen uitwisselen zonder de noodzaak van een centrale autoriteit.

De Cosmos Hub, die de status bijhoudt van elke nieuwe onafhankelijke blockchain die binnen Cosmos wordt gevormd (aangeduid als een “zone”), wordt vervolgens verbonden met elke nieuwe zone.

De eigen ATOM-munt van The Cosmos Hub, een proof-of-stake blockchain, drijft het netwerk aan.

Gebruikers kunnen de routekaart van de website raadplegen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingsvoortgang van Cosmos op dit moment.

Je kunt de Cosmos blog, die advies en lessen geeft over het netwerk en de voortschrijdende technologieën, bookmarken om meer frequente updates van het Cosmos team te ontvangen.

Hoe werkt Cosmos?

Hoe werkt Cosmos

De drie lagen van het Cosmos netwerk zijn als volgt:

  • Applicatie: Beheert transacties en werkt de netwerkstatus bij.
  • Communicatie tussen transacties en blockchains wordt mogelijk gemaakt via netwerken.
  • Helpt nodes consensus te bereiken over de huidige status van het systeem.

Cosmos is afhankelijk van een aantal open-source tools om alle lagen te verbinden en ontwikkelaars de mogelijkheid te geven blockchain applicaties te creëren.

Tendermint

De Tendermint BFT engine, een onderdeel van het netwerk dat ontwikkelaars in staat stelt blockchains te maken zonder ze vanaf nul te hoeven schrijven, is het belangrijkste onderdeel van dit gelaagde ontwerp.

Het netwerk van computers waarop de Cosmos software draait, gebruikt het Tendermint BFT algoritme om het netwerk te beschermen, transacties te verifiëren, en blokken vast te leggen op de blockchain. Via een protocol dat bekend staat als de Application Blockchain Interface, communiceert het met applicaties.

Byzantijnse Tendermint Fouttolerantie (BFT)

Tendermint Core, een proof-of-stake (PoS) bestuurssysteem dat synchronisatie onderhoudt over een gedistribueerd netwerk van machines met Cosmos Hub, is de kern van Tendermint.

Deelnemers (“validator nodes”) moeten eerst ATOM inzetten, zodat ze de blockchain kunnen voeden en stemmen voor verbeteringen kunnen uitbrengen. Een node moet bij de top 100 nodes horen die ATOM inzetten om een validator te worden. De hoeveelheid ATOM die wordt ingezet bepaalt de stemkracht.

Om stemmen toe te wijzen aan andere validators en toch een deel van de blokbeloning te ontvangen, kunnen gebruikers hun tokens ook delegeren aan andere validators.

Gebruikers hebben de vrijheid om gemakkelijk te wisselen tussen de validators aan wie ze ATOM delegeren, afhankelijk van hun stemvoorkeuren, wat validators stimuleert om eerlijk te handelen.

Zones en Hub van Cosmos

De eerste blockchain die op het Cosmos netwerk werd geïntroduceerd was de Cosmos Hub. Deze was ontworpen om als brug te dienen tussen alle autonome blockchains die binnen het Cosmos netwerk werden opgezet, of “zones”.

Elke zone in Cosmos is in staat om zijn fundamentele taken onafhankelijk uit te voeren. Dit omvat het uitvoeren van updates van zijn eigen blockchain, het produceren en verspreiden van nieuwe munten, en het verifiëren van gebruikers en transacties.

Door het controleren van hun voorwaarden, is de Cosmos Hub verantwoordelijk voor het faciliteren van interoperabiliteit tussen alle zones binnen het netwerk.

Protocol voor Inter-Blockchain Communicatie

Informatie kan gemakkelijk en veilig bewegen tussen twee verbonden zones dankzij het Inter-Blockchain Communication protocol (IBC), dat zones verbindt met de Cosmos Hub.

Zodra een zone is gekoppeld aan de Cosmos Hub, zijn alle andere zones gekoppeld aan de hub ook interoperabel, waardoor gegevensoverdracht tussen blockchains met zeer uiteenlopende applicaties, validators en consensus algoritmen mogelijk is.

Galaxy SDK

Het Tendermint consensusalgoritme kan worden gebruikt om blockchains te maken dankzij de creatie door het Cosmos team van de Cosmos software development kit (SDK).

Door de meest voorkomende functionaliteit in blockchains te leveren, vermindert de SDK de complexiteit (d.w.z., staking, governance, tokens). Ontwikkelaars kunnen plugins maken om extra functies naar keuze toe te voegen.

Andere Cryptocurrencies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Michiel Bouma
Michiel Bouma

Michiel Bouma is een cryptocurrency expert en consultant. Hij herkende de kans in cryptocurrency vroeg in zijn carrière en is er sinds 2017 in geïnvesteerd. Zijn passie leidde hem ertoe om full time crypto te gaan.

ABOUT AUTHOR
Tom Caestecker
Tom

Sinds 2016 ben ik alleen nog maar bezig met blockchain technology. Daarom wil ik mijn research neerpennen op deze blog. 

RECENT POSTS
ADVERTISEMENT