De crypto informatie website

Dock Coin Review: Digitaal legitimatie Blockchain Protocol

Dock Coin Review

Een intrigerend initiatief genaamd Dock.io (DOCK) heeft als doel mensen autoriteit te geven over hun eigen digitale geloofsbrieven en professionele prestaties.

Het is een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol dat gebruik maakt van blockchain technologie om een omgeving te bieden voor het delen van geloofsbrieven die open en veilig is. Beschouw het als een gedecentraliseerde versie van LinkedIn waar gebruikers de volledige controle hebben over hun gegevens.

Klinkt intrigerend, maar is Dock ook echt in staat om dit te bereiken?

Ik vertel je in deze review alles wat je moet weten over Dock, inclusief de technologie, de toepassingsgevallen en de roadmap. Ik zal ook de vooruitzichten van de DOCK tokens voor adoptie onderzoeken.

Hoe Dock werkt

Op het Dock.io-platform is het delen van gegevens een eenvoudig idee. Gebruikers bepalen welke gegevens worden geüpload naar het platform en wie er toegang toe heeft.

Ze kunnen linken met bedrijven of applicaties op het platform, en elk van deze verbindingen wordt gedocumenteerd op de blockchain door middel van een Ethereum smart contract. Dit is een cruciaal onderscheid met de huidige gecentraliseerde platformen, waar consumenten geen controle hebben over wie toegang heeft tot hun gegevens, maar wel kunnen beslissen wie ze mag bekijken.

Hoe Dock werkt

Gebruikers kunnen hun gegevens openbaar en onversleuteld op het platform plaatsen, zodat iedereen ze kan zien met behulp van Dock. Dit is informatie die de gebruiker niet als gevoelig beschouwt, zoals zijn naam, opleidingsachtergrond, arbeidsverleden, enz. Het is belangrijk te begrijpen dat gegevens die eenmaal beschikbaar zijn gemaakt voor het publiek, voor altijd beschikbaar blijven. De informatie kan niet uit de circulatie worden gehaald.

Gebruikers kunnen hun gegevens ook versleutelen om hun privacy te beschermen. Op Dock zijn gegevens standaard versleuteld. Als gegevens eenmaal zijn versleuteld, kan alleen de gebruiker of een toepassing met toegang tot de gebruiker ze decoderen. Dit geeft aan dat elke gebruiker de volledige controle behoudt over zijn persoonlijke gegevens.

In de whitepaper staat dat de gebruikersgemeenschap de gegevensformaten zal kunnen selecteren en dat de gegevens zelf een reeks formaten kunnen hebben. De doeltreffendheid hiervan is in twijfel getrokken door sommige tegenstanders, die hebben beweerd dat uniformiteit van gegevensformaten vereist zal zijn. Het platform heeft de formaten voor cv’s en functiegeschiedenissen gespecificeerd.

De aanpak van Dock is gebaseerd op signalering van gegevensformaten, waarbij applicaties kunnen aangeven welke gegevensformaten zij zullen accepteren. De groep denkt dat een natuurlijk marktevenwicht kan leiden tot overeenstemming over aanvaarde dataformaten.

Het technische aspect van het Dock

Gezien de netwerkcongestie die al wordt ervaren op Ethereum, waar het Dock-platform op is gebaseerd, is Dock niet in staat om hervattingsgegevens of een van de andere soorten gegevens waarvoor het is ontworpen, op te slaan en op te halen.

De IPLD-specificatie, die werd ontwikkeld om de inhoudsadresseerbare gegevensuitwisseling voor het open-source peer-to-peer Interplanetary File System (IPFS) te vergemakkelijken, wordt daarom gebruikt door het Dock-project.

Het technische aspect van het Dock

Net als een torrentnetwerk slaat het IPFS-netwerk gehashte bestanden op, in tegenstelling tot torrentbestanden. Wanneer een gebruiker een bestand nodig heeft, doet hij dat door de gerelateerde hash van de blockchain te contacteren, die bewaard worden in de verzameling van IPFS nodes. Als gevolg daarvan heeft de blockchain minder overhead omdat hij alleen de bijbehorende hash hoeft op te slaan in plaats van de eigenlijke gegevens.

Hoewel het platform is toegewijd aan de Ethereum-blockchain, heeft het team verklaard dat als het uiteindelijk nodig is, ze zouden nadenken over het ontwikkelen van hun eigen native, standalone blockchain.

Gegevensdelingsmodel voor Dock

Het tokenomics-paradigma van het platform, dat zeer uniek is in de gedecentraliseerde en op stimulansen gebaseerde wereld, regelt de uitwisseling van Dock-gegevens.

De DOCK token denominatie is het eerste onderscheid; volgens het team moet dit gebeuren in fiat valuta in plaats van Ethereum, zoals het geval is met de meeste projecten. In werkelijkheid werd USD in plaats van Ethereum gebruikt om de ICO te waarderen.

Dit wordt gedaan om de prijsstabiliteit te bevorderen. Het team gelooft dat door geld te gebruiken om het DOCK-token te denomineren, ze scherpe prijsschommelingen kunnen vermijden, ondanks hoe onvoorspelbaar cryptocurrency-waarden kunnen zijn.

Een ander onderscheid is de nadruk die Dock legt op apps in plaats van gebruikers bij het ontwikkelen van incentives.

Applicatie Dock Incentives

Door middel van de DOCK-tokens heeft het Dock-systeem gezorgd voor stimulansen voor applicaties om gegevens uit te wisselen. In essentie moet een applicatie betalen voor de data die het van een ander programma wil verkrijgen.

Omdat gegevensuitwisseling wordt afgedwongen, verbiedt deze architectuur programma’s ook om gegevens te hamsteren. Het is onmogelijk voor een toepassing om een andere ervan te weerhouden voor zijn gegevens te betalen. Regels die het delen van gegevens verbieden, kunnen alleen door de gebruiker worden gemaakt. Dock beschermt op deze manier tegen het hamsteren van data op het platform.

Dock gebruikersbeloningen

Het Dock platform biedt geen incentives voor gebruikers om hun data vrij te geven, in tegenstelling tot bijna elk ander gedecentraliseerd netwerk dat tokens gebruikt. Dit is bewust en doelbewust gedaan. Het Dock team wil dat individuen begrijpen dat hun data veel waardevoller is dan ze beseffen en dat elke compensatie voor hun privé-informatie onvoldoende is. Ze willen dat gebruikers in plaats daarvan hun gegevens koesteren voor hun eigen bestwil.

Een andere reden om gebruikers niet te compenseren voor het delen van gegevens is het voorkomen van een stroom van gebruikers die het platform spammen met frauduleuze gegevens om zo incentives te verkrijgen. Dock begrijpt dat dit de snelste manier zou zijn om het platform te beëindigen, dus nemen ze alle voorzorgsmaatregelen om dit te vermijden.

Bovendien zullen klanten de zaken overzichtelijker vinden door het gebrek aan incentives, omdat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over het bijhouden van betalingen en microtransacties. Ze hoeven zich alleen maar te concentreren op de juistheid van hun persoonlijke gegevens.

Dock geeft gebruikers volledige controle over hun gegevens en gemak in plaats van een nominale vergoeding te vragen voor nuttige info. Gebruikers kunnen zelf bepalen wie toegang heeft tot hun gegevens door ze allemaal op één plek te bewaren, en ze kunnen de gegevens bijhouden zonder moeite te hoeven doen met het onthouden van alle vele sites die een profiel voor hen hebben. Dit voorkomt situaties waarin individuen verouderde gegevens op het web bekijken en houdt gegevens voortdurend up-to-date.

Team Dock & Investeerders

Het Dock-project heeft een hoofdkwartier in San Francisco, Californië, hoewel de 16 leden verspreid zijn over de hele wereld. Het kernteam heeft eerder samengewerkt aan projecten, waarbij veel leden afkomstig waren van Remote.com.

Nick Macario, die zich bij Dock heeft aangesloten met meer dan tien jaar ervaring in marketing voor web- en mobiele toepassingen, is de CEO en medeoprichter van het project. Hij was voordien CEO en medeoprichter van Remote.com.

Elina Cadouri, die ook medeoprichter en CEO was van Outsource.com, is de andere medeoprichter en COO van het project. Zij doet al meer dan 8 jaar marketingonderzoek.

Een aantal traditionele en blockchain-georiënteerde durfkapitaalfondsen hebben ook in Dock geïnvesteerd. Het Digital Asset Fund, Blockwater Capital, Connect Capital, en Passport Capital zijn slechts enkele voorbeelden van hen.

De Dock buurt

Een omvangrijke en enthousiaste gemeenschap is van cruciaal belang voor het stimuleren van projectadoptie en -bekendheid. Dit geldt in het bijzonder voor Dock, waarvan de ecologie afhangt van het delen van gegevens door zijn gebruikers.

Dock heeft een aanzienlijke sociale media aanhang, wat vaak een positief teken is voor een blockchain startup. Hun Twitter-account heeft 45.800 volgers, terwijl hun Telegram-groep ongeveer 25.000 leden heeft. Met ongeveer 35.000 volgers op Facebook, zijn ze daar ook goed vertegenwoordigd.

De subreddit van het project is een punt van afkoppeling. Ondanks het feit dat er meer dan 15.000 abonnees zijn, is er nauwelijks enige betrokkenheid. Er zijn zeer weinig of geen reacties op de postings, die in wezen allemaal van het Dock-team zijn.

Tijdens hun initial coin offering (ICO) in februari 2018 haalde The DOCK Token Dock $ 20 miljoen op door een derde van hun totale voorraad van 1 miljard tokens te verkopen voor $ 0,08329 per stuk. De lancering van de tokens werd uitgesteld tot april 2018, maar kort daarna, op 4 mei 2018, bereikte het DOCK token een all-time high van $ 0,242743.

Vanaf dat moment nam de berenmarkt het over, en het token daalde voor de rest van 2018, tot het een bodem bereikte op 10 januari 2019 toen het $ 0,007543 bereikte. Na het bereiken van een hoogtepunt van 0,020441 in april 2019, is het sindsdien teruggevallen tot $ 0,011445, wat bijna 90% lager is dan zijn ICO-prijs op 13 mei.

De DOCK-munt is niet op veel beurzen genoteerd, maar Binance wel, en dat is waar bijna alle handel van het token gebeurt. Daarnaast is er een zeer kleine hoeveelheid handel op Gate.io, KuCoin, en Huobi Global.

Vanuit het perspectief van afhankelijkheid van de beurs kan dit een probleem opleveren. Aangezien Binance de plaats is waar de meerderheid van het BTC-volume van DOCK wordt verhandeld, zou de liquiditeit snel kunnen afnemen in het geval van een de-listing. Hoewel onwaarschijnlijk, is dit een zorg waar potentiële handelaren rekening mee moeten houden.

Als u van plan bent om uw DOCK aan te houden nadat u het hebt gekocht, moet u het van de beurs verwijderen. Aangezien DOCK een ERC-20 token is, kan het worden opgeslagen in elke portemonnee die de standaard ondersteunt, waaronder MetaMask en MyEtherWallet.

Ontwikkeling & Stappenplan voor Docks

Het kan een uitdaging zijn om de werkelijke hoeveelheid werk in te schatten dat wordt gedaan aan een blockchain-project. Echter, het monitoren van de coderingsactiviteit in hun openbare code repositories is een van de snelste manieren om dit te evalueren.

Daarom maakte ik de beslissing om in te loggen op Dock.io’s publieke GitHub account en te observeren hoeveel code commits de devs aan het doen waren. Er zijn in totaal 12 repo’s op hun GitHub, maar de commits voor twee van de meest actieve repo’s zijn hieronder opgenomen.

Zoals je kunt zien, hebben deze repo’s niet veel activiteit. Hun plasma Cash repo had zijn laatste open commit in februari. De overige 12 repo’s zijn ook verstoken van commit.

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat de ontwikkelaars van het project er in geheime repositories aan werken. Maar omdat hun gemeenschap niet in staat is om de ontwikkeling van het project te volgen, is dit minder dan ideaal vanuit het oogpunt van transparantie.

Dit gezegd zijnde, houdt de groep de buurt op de hoogte van de ontwikkelingen via zijn officiële blog. Ze publiceren maandelijkse updates die een samenvatting bevatten van de prestaties van het team in de afgelopen maand.

Zo bespraken ze bijvoorbeeld het werk dat ze hadden gedaan aan hun portemonnee en de vooruitgang die ze hadden geboekt op het platform in hun update van april. Ze gaven ook een algemeen overzicht van wat ze konden verwachten in de komende maanden.

Het zal fascinerend zijn om te zien hoe lang het duurt voor de volgende belangrijke technologische roll-out, want er werd geen schema gegeven voor deze veranderingen.

Conclusie

Met de komst van blockchain-technologie heeft Dock een ongelooflijke langetermijnvisie voor hoe de economie van gebruikersgegevens zich zal ontwikkelen en uitbreiden. Hoe snel het platform kan groeien en belangrijke partners kan aantrekken, zal bepalen of het slaagt of faalt.

In termen van gebruikersgroei kan de site nu bogen op meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers in iets meer dan een jaar, wat zeer verbazingwekkend is gezien het feit dat gebruikers niet worden betaald voor het verstrekken van gegevens.

Het is duidelijk dat er reden tot bezorgdheid kan zijn gezien de slechte vooruitgang van het project op GitHub. Daarom zullen we de komende maanden met spanning de aankondigingen van het project en de code pushes naar de respectievelijke repo’s in de gaten houden.

We hebben ook gesproken over de gevaren van het ontbreken van standaardisatie van gegevensformaten. Hoewel de ontwikkelaars er vertrouwen in hebben dat naarmate het aantal gebruikers toeneemt, het dataformaat probleem op natuurlijke wijze zal worden opgelost door het marktevenwicht, kan dit ook de expansie van Dock belemmeren. Gebruikers kunnen het platform verlaten als dit niet gebeurt omdat het onhandig is.

En er zijn altijd gevaren verbonden aan de regelgeving wanneer we het hebben over kwesties in verband met de persoonlijke levenssfeer. De GPDR, momenteel de sterkste verordening inzake gegevensprivacy, is al van kracht in de hele Europese Unie. Het is niet ondenkbaar dat andere landen het voorbeeld van de EU zullen volgen.

Hoewel Dock beweert dat zijn platform volledig voldoet aan de GPDR-principes, is deze bewering niet wettelijk afdwingbaar, en naarmate het platform in reikwijdte en invloed uitbreidt, kunnen regelgevers bezwaar maken.

Andere Cryptocurrencies:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Michiel Bouma
Michiel Bouma

Michiel Bouma is een cryptocurrency expert en consultant. Hij herkende de kans in cryptocurrency vroeg in zijn carrière en is er sinds 2017 in geïnvesteerd. Zijn passie leidde hem ertoe om full time crypto te gaan.

ABOUT AUTHOR
Tom Caestecker
Tom

Sinds 2016 ben ik alleen nog maar bezig met blockchain technology. Daarom wil ik mijn research neerpennen op deze blog. 

RECENT POSTS
ADVERTISEMENT